What goes around, comes around

What goes around, comes around. Color pencil drawing on paper. A4. March 2020. Sonja Bunes.
What goes around, comes around. Fargeblyanter på papir. A4. Mars 2020. Sonja Bunes.

 "Colour are light’s suffering and joy."
Johann Wolfgang von Goethe

Covid-19 påvirker alle. Og det påvirker tema i bildene vi lager. Får vi som fortjent, undrer jeg? Er dette karma? Noe må i alle fall til for å stoppe rovdriften vi utfører på kloden vi er avhengige av, og alt annet liv den huser.

Jeg sitter hjemme med fargeblyanter, tegnepapir, og arbeidsro. Det kunne vært verre. Collage-materialer, lerret og maling ligger igjen på ateliéret. Fokus er tilbake på det som er mitt favorittverktøy, det mest grunnleggende av uttrykksmiddel, blyant og papir. Og det ekstra gledelige, blyantene er i farger!

Det å uttrykke meg visuelt, å tenke med pennen, og føle med fargene er naturlig for meg. Det er noe jeg har gjort siden barndommen, og alltid har holdt på med.

Hyggelig at bildet ble solgt til en som ønsket seg det lenge, på OsloOpen 2023.

Sammensatte PersonligheterLys, liv og geometri. Mørke, død, og kaos.

Psyke

Tegninger fra en serie jeg arbeidet med i 2004. Faber Castell fargeblyanter på A3 Seawhite of Brighton papir. Temaet var Psyke og transformasjon.

Sonja Bunes Sverige 2004 A3 Midt i livet

Fargerik fantasi

Nattrytt. Fargeblyanttegning av Sonja Bunes, fra 1999. Tegnet på et torp utenfor Årjäng i Värmland.
Nattrytt. Fargeblyanter på papir. 1999


Jeg tegnet denne da jeg bodde på et sjarmerende torp, i skogen utenfor Årjäng i Värmland. Der var det plass til mange surrealistiske motiver, drømmer og meditasjoner, noe som alltid har fascinert meg.

Remedios Varo var en inspirerende kunstner som arbeidet med fargerike surrealistiske bilder med metafysiske tema. Hun var en av få anerkjente kvinnelige surrealistiske malere i første halvdel av det 20. århundre.

Det enkle er ofte det beste: blyant og papir.

[instagram-feed]