Kredittprisen fra Norsk Kredittforum 2017

Håp i de overhengende truslers tid. Håndkolorert litografi 7/30 i serien Lys, liv og geometri av Sonja Bunes 2017

Håp i de overhengende truslers tid. Håndkolorert litografi 7/30 i serien
Lys, liv og geometri. Sonja Bunes 2017

«Håp i de overhengende truslers tid», ble gitt til Anniken Nordmo fra Komplett da hun mottok Kredittprisen i 2017. Det er nummer 7/30 i serien «Lys, liv og geometri«, alle unike håndkolorerte litografier.

Min kommentar til bildet

Billedkunst kan, og bør, ta litt tid å ta inn over seg. Førsteinntrykket her er antageligvis overraskende mørkt i en sammenheng som dette? Det kan oppleves som en krise. Da er det viktig å huske at en krise består av både fare og mulighet. Både det abstrakte motivet, og tittelen «Håp i de overhengende truslers tid» kan tolkes på mange måter. Se en stund og legg merke til lyset i fargene. Mørket er lysets ramme. 

Stjerneformasjonen, som vanligvis forbindes med en lyskilde, er obskur. Er det en meteor eller et fyrverkeri? Implosjon eller eksplosjon? Himmel (oppe) og jord (nede) er i bevegelse i forhold til hverandre, mot høyre og mot venstre, oppover og nedover, mot oss og fra oss. Det er stramhet i den geometriske komposisjonen, og det er dynamikk i påføringen av fargene som bringer lyset frem. 

Det er en mild varme i fargene nede til venstre. Lyset blir mykt av de gradvise overgangene i fargene. Den skarpe valørkontrasten tenner lyset i fargene her og gjør dette til bildets primære lyskilde. Den er både myk og skarp. Samtidig som det er et større atmosfærisk lys over, fylt av et mylder av liv og røre.

Jeg ønsker å skape et dypt og vidt rom for blikk, fantasi og refleksjon. Det er de eksistensielle og esoteriske spørsmål som opptar meg, og dette reflekteres antageligvis i mine bilder.

Prisvinneren er tydeligvis en som finner muligheter. Jeg håper hun blir fornøyd med bildet. Og at hun kjenner symbolikken i lys og farge som en feiring av hennes bragder.

Se flere bilder fra serien Lys, liv og geometri

Kredittprisen utdeles av Norsk Kredittforum til den som har tatt personlig initiativ innenfor kredittfaget, og som har utviklet og synliggjort verdien av en effektiv kredittfunksjon. Kredittprisen består av diplom, en pengesum (pt) som er sponset av Bisnode, samt et kunstverk fra Norsk Kredittforum

I 2017 vant Anniken Nordmo fra Komplett prisen:
” Anniken er en innovativ og dyktig fagperson som har vært driver for å skape nye inntektskilder i Komplett.
Med pågangsmotet til en selger, markedsteften til en markedsfører og fagkunnskap og kompetanse som kredittsjef har Anniken gjort finansiering av produkter til en av Kompletts viktigste inntektskilder.
Anniken er en moderne og komplett fagperson som både har solid kompetanse innen kreditt og økonomi, samtidig som hun hele tiden er på utkikk etter nye metoder for å sikre optimal lønnsom drift.
Ingen fortjener denne prisen bedre enn hun.”

http://www.kredittforum.no/ linda.bomann (at) kredinor.no

[instagram-feed]