Sonja Bunes Vancouver 1991 Madonna Ready made object assemblagee

Bachelor of Fine Art fra ECCIAD Vancouver, Canada 1991

Tittelen Pre-Conception 1-8 handlet om en følelse jeg hadde av å være til som et potensiale allerede før fars sædcelle traff mors egg. Det var samtidig et ordspill på det konseptuelle i kunsten (Conception – conceptual). Det var jo da, for meg, ganske nytt etter en tradisjonell skolering i tegning, maleri og skulptur ved Oslo Tegne- og Malerskole, og kurs ved Christiania friAkademi med Jan Cato Bøttger.

Bildene er fra min avsluttende utstilling ved Emily Carr College of Art and Design i Vancouver, B.C., Canada i 1991.

Jeg var opptatt av de taktile overflatene, de mer eller mindre avvisende sensuelle formene, og hvordan publikum påvirket bevegelsen i rommet.

Det motbydelige og frastøtende var mer interessant enn det vakre. Kanskje utforsket jeg noe i meg selv som jeg ennå ikke hadde turt å møte? Det pene er enkelt i forhold.

[instagram-feed]