Fargeblyanttegninger

A4folk. Sonja Bunes. Wondering. Fargeblyanter på papir. A3. 2020.

Kanskje var det mangelen på sosialt liv som fikk meg til å begynne å tegne ansikter i mars 2020. Jeg kunne ikke dra til ateliéret, men jeg hadde tegneblokk og fargeblyanter hjemme. Eller kanskje var det at jeg fikk fokus til å ta opp blyantene og fortsette der jeg har stoppet så mange ganger før. Tegning av mennesker og masker.

Ansikter fascinerer meg. Uttrykkene. Kombinasjonene av uttrykk som kan bevege seg over en persons ansikt på sekunder. De forskjellige egenskapene som komponerer forskjellige personligheter. Vi er alle satt sammen på interessante måter.

Symmetri er sjelden. Du kan se noen morsomme resultater av eksperimenter jeg gjorde her.

Ta en titt på venstre og høyre side av disse anonyme portrettene, hver for seg. Gjør det samme med ansikter du ser rundt deg. Ikke så symmetrisk som du kanskje forventer?

Sammensatte Personligheter. A4 + A3. 2020. Complex Personalities.
Caran d’Ache Luminance 6901 fargeblyanter på papir: Hahnemühle Nostalgie 190 g/m2, Seawhite of Brighton, Fabriano Tiziano papir. A4 og A3. 2020.

Barnehageonkel

Sonja Bunes 2020. Kintergarden Uncle. A4. Fargeblyanttegning.

En av figurene i serien «Composite Personalitites». Fargeblyanter på papir, A4.

Ta en titt på hver halvdel av ansiktet separat. Jeg vet at de fleste som jobber med barn er fantastiske, men ikke alle er det. Synd vi ikke kan se utenpå hvem som er hvem. Jeg kaller denne «Kintergarden Uncle», eller barnehageonkel.

Tegning er prosess

Sonja Bunes 2020. For tidlig voksen. A5. Prosess, 04 fargeblyanttegning

Tegning er prosess, og kan være et sterkt medium for å utforske følelser, og bli kjent med seg selv. Speilingen som skjer på arket gir refleksjonsmuligheter. Dette kan hjelpe til personlig vekst.