Kroki, eller skisse

Kroki, Kurs i akt og portrett tegning Oslo Kunstakademi ved Sonja Bunes

På akt- og portrettkursene jeg holder ved Oslo Kunstakademi varmer vi alltid opp med å tegne raske skisser av modellen i ulike stillinger på ett, to og tre minutter. Det hjelper deg blant annet til å se helheten, finne kjernen i stillingen og løsne opp streken. Jeg anbefaler også å skisse modellen fra ulike vinkler i den faste stillingen før du går i gang med en større studie.

Ja, studie, for der er det vi gjør. Vi studerer den enkle helheten og den komplekse formen som et menneske er. Etter hvert får dets uhåndgripelige vesen også plass mellom linjene. Da kan vi kanskje begynne å nærme oss et kunstnerisk uttrykk? Det tar tid. Vi må ha tålmodighet. Vårt eget temperament blander seg inn. Det er spennende å se de uendelige måtene man kan tolke en akt på!

Lave skuldre, ikke noe press, undersøkelse, forståelse for egen del, ikke konkurranse med andre, følt prosess, svampaktig innsuging av volum, rom, bevegelse, stemning… Prøve, feile, observere, fortsette, forstå noe, prøve igjen, og igjen. En lekende forskning med flytende flater, faste former, farger, og illusjonen av rom.

Påmelding til kurs ved Oslo Kunstakademi her

Se også:

[instagram-feed]