A4folk. Sonja Bunes. Mild Man. Fargeblyanter på papir. 2020.
Coming alive. 21x29cm. April 2020. Sonja Bunes. Tegning med Caran d’Ache Luminance 6901 fargeblyanter på Hahnemühle Nostalgie papir. Tegning med Caran d’Ache Luminance 6901 fargeblyanter på Hahnemühle Nostalgie papir. Tegning med Caran d’Ache Luminance 6901 fargeblyanter på Hahnemühle Nostalgie papir.  Fritt tegnet, med utgangspunkt i Michelangelo sin skulptur ved "Tomb of Giuliano de Lorenzo de' Medici" i Firenze, Italia.

Coming Alive. Tegning med Caran d’Ache Luminance 6901 fargeblyanter på Hahnemühle Nostalgie papir. Fritt tegnet, med utgangspunkt i Michelangelo sin skulptur ved «Tomb of Giuliano de Lorenzo de’ Medici» i Firenze, Italia. 21x29cm. April 2020. Sonja Bunes.

Du kan kjøpe tegningen på Atelier.as

Tegning tar tid, og viser tid. Det handler om aktivitet, i det stille, bevegelse i tid og i rom, inne og ute.

Nasjonal dugnad har endret mitt arbeide på en forenklende måte de siste ukene. Situasjonen har tatt meg tilbake til her og nå, tilbake til det mest intime og direkte uttrykket; tegning på papir. Tanker og følelser blander seg med streken og fargene på arket. Jeg er oppslukt.

«Coming alive» er arbeidstittelen på mitt prosjekt i hjemme-ateliéret. Det peker både mot følelsen jeg har i denne prosessen, og motivenes innhold. Det er en naturlig fortsettelse på, og/eller del av, prosjektet som venter i ateliéret. «Digesting Decades» er oppstykkede biter av gamle skisser og tegninger som settes sammen på nytt.

Bilder tar alltid med seg stykker av det gamle og bringer det med seg inn i det nye, enten det er i form av ren tegning, eller collage. Både arbeidsprosessen og bildene mine handler om at noe nytt skapes av noe gammelt. Håndverket i tegningen bygger nye uttrykk med bruk av klassiske prinsipper og kvaliteter. Samtiden bygger på vår historie, og ligger i materialene, og i mine hender som holder verktøyet.

Transformasjon er sentralt. Essensen av mine motiver gjennom 50 år er mennesket og naturen, og ikke minst den menneskelige naturen. Fødsel, liv og død er, som kjent,
et tradisjonelt eksistensielt tema i kunsten. Ingenting står stille, alt beveger seg.


Mild mann.

Her er en annen skisse/tegning som er laget veldig raskt med de samme materialene.

Mild mann. Tegning med Caran d’Ache Luminance 6901 fargeblyanter på Hahnemühle Nostalgie papir. 21x29cm. April 2020. Sonja Bunes.
Mild mann.

Tegning med Caran d’Ache Luminance 6901 fargeblyanter på Hahnemühle Nostalgie papir. 21x29cm. April 2020. Sonja Bunes.

Du kan kjøpe tegningen på Atelier.as eller her:

https://www.sonjabunes.com/sonja-bunes-gallery/

Se også:

[instagram-feed]