Utstilling 11.-29. oktober

Galleriverkstedet H12 11.-29. oktober 2023

Velkommen til åpning av utstilling i Hegdehaugsveien 12, onsdag 11. oktober kl. 17.00-19.00

Zdenek Sopousek, Liv-Berit Fjørde Wierli og Sonja Bunes
har felles bakgrunn fra Christiania Kunstakademi (friAkademiet), hvor vi fordypet oss i grammatikken som der ble utviklet basert på antikkens kunstnere, via gamle mestere i renessansen, frem til den store forms språk i Norden. Våre bilder er utført med unike stemmer basert på ulike deler av dette visuelle språket. Både det maleriske, det skulpturale og det grafiske er representert i bildene.

  • Liv-Berit hvisker varsomt, men kraftig, om det evige atmosfæriske.
  • Zdenek inviterer deg inn i voluminøse og romlige fargeopplevelser.
  • Sonja oppfordrer til innlevelse i ikke-lineære grafiske noveller;
    mine bilder er fra prosjektet «Digesting Decades». Tegninger fra barndom, studier og skissebøker er limt sammen i kollasjer og arbeidet på med materialer som blyant, kull, tusj og akrylmaling. Publikum finner selv protagonisten og fortellingen i de ikke-lineære grafiske novellene. «Et hav av stemmer fra en annet tid» er delvis inspirert av musikken til Lovise AK. Jeg har brukt bildet i en musikkvideo til hennes låt «Mosaikkbarn«. Første fremføring av sangen og videoen sammen blir på den musikalske forestillingen Hjemmefrontens Barn på Litteraturhuset 19. oktober.

 

 

 

Se også:

[instagram-feed]