Arachne/Anansi/Iktomi

Sonja Bunes Arachne Anansi Iktomi pencil drawing

Se utstillingen Piletrær og pilastre i Galleri Gamle RådhusChristiania Torv 1. Kjøp verket her.

I 1999 bodde jeg i et luftig gammelt tømmerhus i Värmland, fra 1899. Edderkopper var flittige og inspirerende, samboere. Den kreative arketypen ble en muse for meg.

Nå er de i kvadraturen i Oslo, på utstillingen Piletrær og pilastre i Galleri Gamle RådhusChristiania Torv 1. En samling av edderkopper henger i en ramme sammen med verk fra andre kunstnere i Kvadraturen Kunstateliér og Myntgata 2. Utstillingen er åpen ut oktober, velkommen.

Nettverk. Blyanttegning, 18x18cm. Sonja Bunes 1999
Blyanttegning,1999. 18x18cm papir.

Arachne, Anansi, Iktomi, eller Spinderella som jeg kalte henne, er noen av flere navn på den kreative lille edderkopp-skapningen med så mange myter knyttet til seg. Kan du se systemet i nettverket hennes?

Se også:

[instagram-feed]