Mind full – mindful

Mind full - mindful. Collage, 2022, Sonja Bunes

«Mind full – mindful» er en collage av skisser og tegninger fra ulike tider, påbegynt i 2016 og satt sammen i en turbulent periode med store endringer i de fleste viktige avdelinger i mitt liv. Det er et slags portrett av en tilstand jeg ofte kan finne meg i, der tankene flyr for fort og for mange på en gang, og alle vil ha plass og skriker «hør meg, ikke glem meg, gjør noe med meg!»

Når de kommer igjen og igjen er det deilig å ha lært å være i oppmerksomt nærvær her og nå, med bare pusten å fokusere på.

Mind full - mindful. Collage med mixed media tegning. Lakkert ramme med reflekterende glass, som skal speile deg og dine omgivelser. Utstilt på arrangementet "Kunsten som frigjører av det ordløse" i Gamle Raadhus Scene.
103 × 87 × 3 cm. Foto: Zdenek Sopousek.
Mind full – mindful. Collage med mixed media tegning. Lakkert ramme med reflekterende glass, som skal speile deg og dine omgivelser. Utstilt på arrangementet «Kunsten som frigjører av det ordløse» i Gamle Raadhus Scene.
103 × 87 × 3 cm. Foto: Zdenek Sopousek.

Til salgs på Atelier.as

I 2022 ferdigstilte jeg bildet med en lakkert svart ramme. Jeg valgte bort kunstglass og satt inn et som inkluderer tilskueren og omgivelsene i refleksjonene som blander seg inn i bildet.

Det var del av utstillingen «Sårbarhet, skam og styrke» på arrangementet «Kunsten som frigjører av det ordløse» som fikk tilskudd fra Oslo Kommune og Fritt Ord.

Folk flest fokuserer først på alt som skjer i kaoset i bildet, så tar det tid å se skikkelsen som med stoisk ro bærer det hele.

Se også:

[instagram-feed]