Kunstauksjon Ukraina

Kunstauksjon Ukraina på Blomqvist 2022 Sonja Bunes Litografi

KUNSTVERK SELGES TIL INNTEKT FOR KUNSTNERE FOR FRED – UKRAINA.

Kunstauksjon Ukraina er et samarbeid mellom Kunstnere for fred, VISP og Blomqvist Kunsthandel. Alle verk er donert av kunstnerne selv. Med unntak av kunstavgiften (5 %), går hele kjøpesummen inkludert omkostninger uavkortet til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina. På Kunstauksjon Ukraina kan du by på verk fra over 100 norske samtidskunstnere, alle inntekter fra auksjonen går til Røde Kors sitt arbeide for Ukrainske flyktninger.

Nettauksjonen Kunstauksjon Ukraina starter på blomqvist.no 7. april og varer til 24. april.
Vernissage torsdag 7. april kl. 18.00-20.00

Håndkolorert litografi. Lys, liv og geometri. Mørke, dør og kaos. Sonja Bunes 2017

Mitt bidrag til auksjonen er verket

«Lys, liv og geometri. Mørke, død og kaos» 13/30
et innrammet håndkolorert litografi fra 2017.

Bildet er 27x37cm. Den enkle rammen i eik er 51x59cm.

OM VERKET
En spennende overflate ble til grunnet min mangel på kunnskap når jeg laget mitt første litografiske trykk. Som tegner var det naturlig for meg å bruke fargeblyanter for å framelske lyset i det mørke abstrakte landskapet. Hver versjon er helt unik.

Livets ramme består på en måte av lys, liv og geometri, mørke, død og kaos. Evig kamp og samspill mellom motsetninger. Triangulære former kjemper mot hverandre. Lys og mørke sloss om plassen. Myke fargeoverganger søker å mildne tilværelsen. Det abstrakte gir mulighet for tolkning og opplevelser i forhold til en hvilken som helst livssituasjon.

Jeg har for denne anledning valgt ut trykk nummer 13 av 30, det som har mest av Ukraina sine farger. Det bestemte blå gir det skarpe røde motstand der det skyter ned fra himmelen, mens det myke varme gule lover en lysere morgendag. Slik ser jeg det i dagens situasjon.

Se bildet under bearbeiding

LYS, LIV og GEOMETRI. MØRKE, DØD og KAOS
er en serie håndkolorerte litografier som du kan se flere varianter av HER eller kjøpe HER.


OM KUNSTNEREN
Sonja Mari Bunes Widing jobber med tegning på tvers av virkeligheter. Minner, drømmer, og visjoner kommer til liv i mixed media, kollasj, 2D, 3D, 360, tradisjonelt, digitalt og utvidet virkelighet. Nye narrativ dukker opp mellom strek og strøk. Hun deler kunnskap og erfaring på kurs og workshops ved blant annet Oslo Kunstakademi og Nok.Oslo. Hun er utdannet billedkunstner i Vancouver og i Oslo og medlem av NBK og UKS.

Se også:

[instagram-feed]